2024.05.19.

Megvan, mi okozta a Red Bull drámáját a szezonnyitón

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

A Szaúd-arábiai Nagydíj pénteki napján megerősítette a Red Bull, mi okozta a csapat kettős kiesését Bahreinben. Úgy tűnik, sikerült megoldást találni a problémára, ezzel párhuzamosan az első fejlesztések is megérkeztek az RB18-ra.

A múlt hétvégi Bahreini Nagydíj hajrájában a Red Bull mindkét versenyzője, így a címvédő Max Verstappen és Sergio Pérez is kiesett, miközben a Ferrari kettős győzelmet aratott.

Napokig csak találgatni lehetett, mi vezetett a Milton Keynes-iek dupla betlijéhez, de mint kiderült, az üzemanyagnyomással adódtak problémák. „Mindkét autóban üzemanyagnyomás-hiány lépett fel az elmúlt hétvégén” – idézi a csapat közleményét a The Race.

Elegendő mennyiségű üzemanyag volt mindkét autóban, a vákuum azonban megakadályozta, hogy a szivattyúk felszívják az üzemanyagot, és eljuttassák azt a motorhoz. Megtettük a szükséges lépeseket a probléma kijavítása érdekében, így arra számítunk, ezen a hétvégén már nem lesz ezzel gondunk

– tették hozzá.

Nem tétovázik a Red Bull, az első fejlesztések is megérkeztek

Már a 2022-es szezon második hétvégéjén beveti első, az RB18-ra szánt fejlesztéseit a Red Bull. Mint arról a RacingNews365.com beszámolt, a csapat a pénteki szabadedzéseken várhatóan új első orrkúpot és hátsó szárnyat próbál ki, ezúttal alacsonyabb leszorítóerővel.

A portál műszaki elemzője kiszúrta azt is, hogy az új orrkúp profilja jóval laposabb a korábbinál, de nincs is annyira lekerekítve. Az ehhez kapcsolódó légterelő pedig kisebb szöget zár majd be a vízszintes elemekkel, amik az eddigieknél szintén keskenyebbek.