2024.07.22.

Új szerepben térhet vissza az FIA menesztett F1-es versenyigazgatója

Fotó: Pirelli

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke megerősítette, hogy tárgyalnak Michael Masival, aki a tavaly Abu-Dzabiban történtek ellenére a szervezeten belül folytathatná. Mohammed bin Szulajm szerint így akarják levenni a válláról a nyomást.

Szándékos csalás ugyan nem történt a tavalyi Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjon, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) nemrég megjelent jelentéséből kiderült, hogy kétségkívül Michael Masi „emberi hibája” vezetett a botrányos befejezéshez, amiből Max Verstappen jött ki győztesként, miután az utolsó körben megelőzte Lewis Hamiltont. Az ausztrál szakembert már korábban menesztették versenyigazgatói pozíciójából, sőt, nyilvánosan sem mutatkozott a három hónappal ezelőtt történtek óta.

Mohammed bin Szulajm, a szövetség tavaly decemberben kinevezett elnöke megerősítette, tárgyalnak Masival, aki így egy másik pozícióban folytathatja. A „testhez állóbb” szerepről az új elnök így nyilatkozott az FIA hivatalos weboldalán: „Le akartuk menni a nyomást és a stresszt róla, ugyanis nagyon sok minden ment keresztül. Nagyon hálásak vagyunk neki azért a három évért, amit velünk töltött, ezért tárgyalunk vele arról, hogy maradjon az FIA-nál.”

„Nagyon fontos személy ő számunkra. Az embereink ezért egyeztetnek vele egy másik, nem is mondom, hogy munkáról, sokkal inkább pozícióról az FIA-n belül” – tette hozzá Bin Szulajm, az új szerepről azonban konkrét részleteket nem árult el.

Lapozzunk!

A szombati jelentéssel a botrány érintettjei és a felügyelőtestület is maga mögött hagyta az Abu-Dzabiban történteket – a hasonló esetek több változással kerülnék el a jövőben. Ilyen például a versenyigazgató és a csapatfőnökök közötti rádiókommunikáció betiltása, illetve ennek kiváltására a labdarúgásból átvett videóbíróhoz hasonló távműveleti központ bevezetése, valamint bevetése.

„Most már tovább lépünk, lezártuk az abu-dzabi versenyt a vizsgálattal. Ez már a 2022-es bajnokság kezdete, az új autókkal és annak minden izgalmával” – tekintett előre az elnök. „Azt gondolom, élveznünk kellene, magunk mögött hagyva, ami történt, és megbizonyosodni róla, hogy jó új évünk lesz.”

Forrás: RacingNews365.com

2 thoughts on “Új szerepben térhet vissza az FIA menesztett F1-es versenyigazgatója

Comments are closed.