2024.07.25.

Vizsgálták a Ferrarit a bahreini kettős siker után

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megerősítette, hogy a szezonnyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíj után ellenőrizték Carlos Sainz Ferrariját. A vizsgálatok alapján mindent rendben találtak a spanyol autóján.

Álomszerűen kezdődött a Ferrari számára a 2022-es idény, mivel Charles Leclerc vezetésével kettős győzelemmel zárták a Bahreini Nagydíjat a maranellóiak. A futam után azonban vizsgálat alá vonták Carlos Sainz autóját: ez a felügyelőtestület szúrópróbaszerű eljárása – minden verseny után véletlenszerűen választanak egy autót a pontszerzők közül, vagyis nem valamilyen gyanú nyomán esett a választás a Ferrarira.

Jo Bauer, az FIA technikai delegáltja viszont arról számolt be, hogy semmilyen szabálytalanságot nem tapasztaltak a Ferrarin – írja a szövetség dokumentumaira támaszkodva a RacingNews365.com. Mint írják, a karosszéria mellett a kerékburkolatokat, a felniket és az első, illetve hátsó kerekek rögzítőit is alaposan átvizsgálták. „Minden ellenőrzött alkatrész megfelelt a Forma-1 2022-es technikai előírásainak” – olvasható a jelentésben.

Sainz a második helyen ért célba Bahreinben, és habár nem volt elégedett a teljesítményével, úgy tudni, a Ferrari rövidesen hivatalosan is bejelentheti a spanyol versenyző szerződéshosszabbítását.

A 2019-es Szingapúri Nagydíjtól számított első kettős diadalának köszönhetően a Ferrari éllovasként érkezik Szaúd-Arábiába, az idei versenynaptár második helyszínére. Az olasz istállót máris 17 pontos lemaradásban követi a második helyen a Mercedes, míg a Red Bull neve mellett egyelőre egy pont sem szerepel.

1 thought on “Vizsgálták a Ferrarit a bahreini kettős siker után

Comments are closed.