2024.07.22.

Szóban már megállapodott Sainz a Ferrarival

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Minden jel arra utal, hogy kiegyensúlyozott Carlos Sainz és a Ferrari kapcsolata – annyira, hogy nem hivatalosan már a folytatásról is megegyeztek a felek.

Miután kettős győzelmet aratott a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon a Ferrari, a második helyen végzett Carlos Sainz elárulta, nagyon közel áll a szerződéshosszabbításhoz. A konkrétumokat illetően azonban meglehetősen titokzatosan nyilatkozott a spanyol. „Nagyon-nagyon közel vagyunk hozzá. Rettentően közel. Már majdnem megvan” – mondta.

Sainz-cal szemben a maranellói gárda, Mattia Binotto megerősítette, hogy szóban tulajdonképpen már meg is állapodtak, „már csak írásba kell foglalnunk”.

Két szezon után távozva a McLarentől, a tavalyi év elején igazolt a Ferrarihoz a kétszeres ralivilágbajnok és háromszor Dakar-győztes Carlos Sainz fia. Már az első évében fel tudta venni a kesztyűt Charles Leclerc-rel, az olaszok saját nevelésével, végül néhány ponttal előtte is végzett a tabellán, ötödikként.

Sainz szerint visszatért a Ferrari

Ugyan hozzájárult a Ferrari kettős sikeréhez, Sainz mégsem volt maradéktalanul elégedett a hétvégi formájával – elmondása szerint még nem szokott össze az F1-75-tel. „Nem hazudok, nem volt meg a tempóm” – nyilatkozta a leintés után. „Ennek ellenére elöl voltam, és hoztam az 1-2-t a csapatnak. A házi feladatot azonban még meg kell oldanom a következő napokban, de biztos, hogy erősebben fogok visszatérni.”

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

A 26 éves versenyző ugyanakkor hozzátette, hogy ezzel az eredménnyel visszatért a csapat, miután az előző két idényt nyeretlenül zárta. „Különösen örülök a csapat miatt, mivel két nehéz év van mögöttük, a mostani kettős győzelemmel pedig kifizetődött a kemény munka. Újra harcban vagyunk, míg a Ferrari ott van, ahol lennie kell” – beszélt optimistán a csapat helyzetéről.

Sainz a mostani második helyével karrierje hetedik dobogós helyezését érte el – és az ötödiket a Ferrari színeiben –, győzni azonban még nem tudott a Forma-1-ben, ahol 2015-ben debütált még Red Bull-juniorként, a Toro Rossóval (mai nevén AlphaTaurival).

A spanyol jelenlegi szerződése 2022 végéig szól, így valószínűleg már csak az a kérdés, hány évre szól majd a hosszabbítás. Leclerc-rel még 2019 végén megállapodott hosszú távon a csapat, a monacói a 2024-es idény végéig biztosan az olaszok kötelékében marad.

2 thoughts on “Szóban már megállapodott Sainz a Ferrarival

Comments are closed.