2024.07.22.

Vad pletyka terjedt Verstappenék betlijéről, magyarázkodni kényszerült a Red Bull

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Váltig állítja a Red Bull, egyes spekulációkkal ellentétben nem azért kényszerültek feladni a szezonnyitó Forma-1-es Bahreini Nagydíjat a csapat versenyzői, mert autóikból kifogyott volna az üzemanyag. Úgy tűnik azonban, hogy nem is az vezetett a betlihez, amire az energiaitalosok gyanakodnak.

Katasztrofálisan indult a Red Bull számára a 2022-es Forma-1-es szezon: azok után, hogy az előző évben a csapat világbajnok lett Max Verstappennel, a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon egyetlen pontot sem szerzett. Az utolsó körökben ugyanis előbb a holland, majd csapattársa, Sergio Pérez autója romlott el – ezek után a Ferrari kettős győzelmet könyvelhetett el.

A leintés után Christian Horner, az istálló csapatfőnöke úgy nyilatkozott, mindkét Red Bull-os vesztét is az üzemanyagpumpa meghibásodása okozott. A probléma forrását viszont még a csapatnál is vizsgálják. „Brutális verseny volt ez számunkra. Nehéz, hogy pont nélkül fejeztük be, de hosszú még az év. Tudjuk, hogy jó autónk van, viszont felül kell kerekednünk ezeken a megbízhatósági problémákon” – mondta a Sky Sports F1-nek.

Kifogyott az üzemanyag a Red Bullokból?

Természetesen a versenyt követő órákban számos teória gyűrűzte körbe a Red Bull dupla betlijét, még az is felmerült, hogy nem is volt elegendő üzemanyag a két autóban. Való igaz, különböző nyilatkozatokban elhangzott, hogy a probléma következtében nem jutott elegendő üzemanyag a motorba. A RacingNews365.com utánajárt a kérdésnek, egy Red Bull-os forrásuk azonban megerősítette, hogy nem erről van szó, hanem valóban az üzemanyagrendszerhez köthető a műszaki hiba.

A holland De Telegraaf ugyanakkor úgy értesült, arra máris fényt derített a Red Bull vizsgálata, nem az üzemanyagpumpa miatt estek ki Verstappenék a futam hajrájában.

Verstappennek egyébként sem volt könnyű futama, mivel a holland a fékek és a kormányműre is panaszkodott. Utóbbiról azt állították, hogy az emelő sérthette meg a szervót a korábbi kerékcsere során, ennek ellenére úgy tudni, a Red Bull átfogó vizsgálatokat végez a hétvégi folytatás előtt. A Milton Keynes-i együttes már a szezon második versenye, a Szaúd-arábiai Nagydíj előtt hátrányba került mind az egyéni, mind pedig a konstruktőri összetettben.

1 thought on “Vad pletyka terjedt Verstappenék betlijéről, magyarázkodni kényszerült a Red Bull

Comments are closed.