2024.05.19.

Már a rajtnál eldőlt a F2-es nyitány, Verschoor nyert

Fotó: Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency (Trident)

Miután a rajtnál az élre állt, könnyedén nyerte meg a Forma-2-es bahreini sprintversenyt Richard Verschoor. A Trident holland pilótája mögött két Red Bull-junior állhatott dobogóra.

A királykategória időmérő edzése után rendezték a Forma-2-esek sprintfutamát Bahreinben. Az élről Felipe Drugovich indulhatott, az MP Motorsport brazilja azonban borzasztóan beragadt a rajtnál, és egészen a hatodik helyig esett vissza, így Richard Verschoor fordult el elsőként a célegyenes végén.

Már a harmadik körben pályára gördült a biztonsági autó azt követően, hogy Marcus Armstrongot kiforgatta Jake Hughes, a Hitech Grand Prix új-zélandija pedig lefulladt a pálya közepén. A mezőny körelnöke a kontakt előtt is folyamatosan visszafelé lépkedett, de a 10 másodperces időbüntetéssel megpecsételődtek a pontszerzési esélyei.

Az újraindítást Verschoor hiba nélkül levezényelte, ellenben Théo Pourchaire kénytelen volt feladni a küzdelmet az ART Grand Prix-vel meggyőző felzárkózása ellenére. Úgy tűnt, a verseny második felére teljesen megmerevednek a frontvonalak, amikor érvénybe lépett a virtuális biztonsági autó Hughes és Clément Novalak koccanása miatt. A Van Amersfoort Racing britje ezúttal vétlen volt, mégis a kavicságyban ért véget számára a verseny, az MP Motorsport francia újoncát pedig időbüntetéssel sújtották.

Amint meglengették a zöld zászlókat, Jehan Daruvala (Prema) és Ralph Boschung (Campos Racing) között bontakozott ki komolyabb küzdelem a második helyért, de az indiai meg tudta őrizni pozícióját, viszont a győzelem sorsába már nem volt beleszólása. Verschoor így szinte rajt-cél sikerrel szerezte meg pályafutása második F2-es győzelmét, mögötte Daruvala futott be, míg a dobogó legalsó fokára a Red Bull másik neveltje, Liam Lawson (Carlin) állhatott fel.

Boschungnak be kellett érnie a negyedik hellyel, miután három körrel a vége előtt Lawson is megelőzte. A pole-ból indulva Drugovich ötödik lett, legjobb újoncként pedig Logan Sargeantet (Carlin) intették le, a hatodik pozícióban. Az utolsó pontokat Jüri Vips (Hitech Grand Prix) és a verseny legnagyobb felzárkózását bemutató Ivasza Ajumu (DAMS) csípték el – a japán Red Bull-junior a mezőny végéről rajtolva 14 helyet javított!

A pénteki időmérő edzést megnyerő Jack Doohan tizedik lett, viszont a vasárnapi főfutamnak ő vághat majd neki az első rajtkockából. Magyar idő szerint vasárnap 11:40-től rendezik meg az F2-esek újabb összecsapását, amit az M4 Sport élőben fog közvetíteni.

A sprintfutam végeredménye (az első nyolc sorrendje):

1 thought on “Már a rajtnál eldőlt a F2-es nyitány, Verschoor nyert

Comments are closed.