2024.07.22.

Váratlan fordulat, elmarad a WTCR szezonnyitója

3

Fotó: Germain Hazard / DPPI (FIA WTCR Media)

Három héttel a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjának kezdete előtt törölték a csehországi fordulót a versenynaptárból.

A várakozásokkal ellentétben nem rajtol el három hét múlva a túraautó-világkupa idei szezonja, ugyanis törölték a bajnokság szezonnyitó, csehországi fordulóját – közölte szombaton a WTCR sajtóirodája.

Az indoklás szerint március 4-én Csehországban legalább 30 napig tartó szükségállapotot hirdettek ki az orosz-ukrán konfliktus miatt, hogy erőforrásaikat a menekültek megsegítésére fordíthassák.

Logisztikai okok miatt ráadásul a későbbi rendezés sem opció, így a póteseményről folytat tárgyalásokat a WTCR promótere. Ezzel biztossá vált, hogy a szezon csak május 7-8-án, a franciaországi Pau utcáin kezdődik majd a bajnokság.

Rövid időn belül két helyszín esett ki a naptárból a háborús helyzett miatt: a bajnokság közleménye szerint az FIA Motorsport Világtanács (WMSC) bahreini ülésén már jóváhagyták az oroszországi forduló törlését is – eredetileg augusztusban látogatott volna Szocsiba a mezőny. Jelen állás szerint nyolc fordulóból áll a WTCR 2022-es idénye, frissített versenynaptár később várható.

3 thoughts on “Váratlan fordulat, elmarad a WTCR szezonnyitója

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük