2024.04.18.

A McLarennel tesztelhet az IndyCar futamgyőztese

Fotó: James Black / Penske Entertainment (IndyCar Media)

Meglepő bejelentést tett szombaton a McLaren: a csapat tavalyi Forma-1-es autójával átfogó tesztprogramban vehet részt idén a hatszor IndyCar-futamgyőztes Colton Herta.

Tagadhatatlanul közelebb került a Forma-1-hez az IndyCar hatszoros futamgyőztese, ugyanis szombat délután a McLaren bejelentette, hogy tesztlehetőséget biztosít Colton Hertának. A 21 éves amerikai neve legutóbb akkor merült fel a királykategóriában, amikor tavaly ősszel csapata, az Andretti Autosport a Sauber felvásárlásával próbált meg – sikertelenül – bekerülni a királykategóriába, és a legfrissebb hírek szerint 2024-től saját csapattal lenne jelen a rajtrácson.

„Colton bizonyította tehetségét az IndyCarban, így kíváncsi várjuk már, hogy lássuk, miként lesz képes alkalmazkodni egy Forma-1-es autóhoz” – jegyezte meg Andreas Seidl, a McLaren csapatvezetője. „Hiszünk benne, hogy ezzel a tesztprogrammal értékes tapasztalattal gazdagodhat, miközben bizonyíthatja, milyen előnyökkel jár az, hogy kibővítették a korábbi tesztelési szabályokat.”

Mint ismert, az új sportszabályok adta lehetőségekkel élve Herta a McLaren 2021-es autójával tesztelhet majd, amitől az ifjú reménység is sokat remél. „Szeretném megköszönni a McLarennek a lehetőséget, hogy teljesíthetem első köreimet egy Forma-1-es autó volánja mögött, ami mindig is a bakancslistámon szerepelt” – mondta az amerikai pilóta, aki tavaly ötödik, előtte pedig harmadik lett az IndyCar egyéni értékelésében. „Nagyszerű lehetőség lesz ez számomra abban a tekintetben, hogy sok tapasztalatot gyűjtsek a motorsportnak egy új formájában, miközben egy olyan komoly múlttal bíró csapattól tanulhatok, mint amilyen a McLaren.”