2024.05.19.

Óriási meglepetés: ő lesz Mazepin utódja a Haasnál

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team

Szerdán este a Haas Forma-1-es csapata bejelentette, hogy korábbi versenyzője, Kevin Magnussen váltja az orosz-ukrán konfliktus miatt menesztett Nyikita Mazepint.

Ahogyan arról korábban a Braking News Motorsport beszámolt, az orosz-ukrán háború következtében minden orosz kapcsolatát megszakította a Haas, így az Uralkalinak és Nyikita Mazepinnek sem volt maradása. Szerdán este az amerikai istálló megnevezte a kirúgott orosz pilóta utódját, aminek értelmében Kevin Magnussen lesz Mick Schumacher csapattársa a 2022-es szezonban. A dán versenyző azt követően tér vissza korábbi csapatához, hogy rekordgyorsasággal bontotta fel szerződését a Chip Ganassi Racing IMSA-alakulatával és a Peugeot WEC-csapatával.

Korábban úgy tűnt, hogy a Haas tartalékversenyzője, Pietro Fittipaldi lehet a befutó, ám miután Günther Steiner egy interjúban leszögezte, hogy tapasztalt versenyzőt akar ültetni Schumacher mellé, sorra dőltek meg a nemzetközi sajtóban keringő spekulációk, melyek során többek között Antonio Giovinazzi és Oscar Piastri neve is felmerült. Magnussen egy év kihagyást követően tér vissza a Forma-1-be. „Meglepett, amikor felhívtak a Haastól, de legalább annyira izgatott is lettem” – mondta a bejelentés kapcsán a dán versenyző.

„Más elképzeléseim voltak a 2022-es szezont illetően, de a lehetőség, miszerint visszatérhetek a Forma-1-be, ráadásul egy olyan csapattal, amit ismerek, túlságosan vonzó volt számomra. Köszönettel tartozom Gene Haasnak és Günther Steinernek, amiért folytathatom F1-es pályafutásomat. Annak idején nagyon jó kapcsolatunk volt, ami azután sem szakadt meg, hogy 2020 végén távoztam a csapattól.”

A 29 éves Magnussen 2014-ben mutatkozott be a királykategóriában a McLaren versenyzőjeként, és már első versenyén – ezzel karrierje eddigi legjobb eredményét elérve – dobogóra állhatott. A szezon végén kispadra ültették a wokingi gárdánál, majd egy év kihagyást követően a Renault-nál tért vissza, onnan igazolt 2017-re a Haashoz. Az amerikai alakulattól négy szezon után távozott, az azóta eltelt időben a sportautózásban próbált szerencsét.

2 thoughts on “Óriási meglepetés: ő lesz Mazepin utódja a Haasnál

Comments are closed.