2024.07.25.

Fotó: LAT Images / Haas F1 Team

Minden bizonnyal kihagyja a bahreini előszezoni Forma-1-es teszt első négy óráját a Haas csapata, miután felszerelése késve érkezett meg a helyszínre.

Ahogyan arról a nemzetközi sajtóban már beszámoltak, a Haas nem tud időben munkához látni Bahreinben, a második előszezoni Forma-1-es teszt helyszínén, mivel a csapat repülőgépe késve indult útnak az Egyesült Királyságból, a rakomány ugyanis műszaki okok miatt a törökországi Isztambulban ragadt.

A Haas felszerelése végül 48 órás késéssel, kedd éjszaka érkezett meg a szahíri pályára, így aligha tudják majd felkészíteni az autót a csütörtöki reggeli kezdésre – a VF-22 valószínűleg először csütörtök délután gördülhet pályára. „Megerősíthetem, hogy késve, kedd éjszaka érkeztünk meg a bahreini pályára” – idézi a Haas szóvivőjét az F1.com. „A késés befolyással lesz a tesztprogramunkra, de a célunk az, hogy csütörtök délután Pietro Fittipaldi már pályán legyen a VF-22-vel.”

Egyelőre kérdéses, hogy a folytatásban ki fog tesztelni Mick Schumacher csapattársaként a Haasnál, mivel a csapat napokkal korábban megerősítette Nyikita Mazepin kirúgását, miután minden orosz kapcsolatával együtt az Uralkalival folytatott együttműködését is felszámolta.

1 thought on “Lekési a tesztet a Haas

Comments are closed.