2024.04.18.

Teljes a Lynk & Co ötöse, marad a WTCR kétszeres bajnoka is

1

Fotó: DPPI / FIA WTCR sajtóközlemény

Három ízben valamennyi versenyzőjét bejelentette a Cyan Racing: eldőlt, hogy továbbra is a csapatot erősíti a kétszeres WTCR-bajnok Yann Ehrlacher, illetve annak nagybátyja, a négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Muller.

Azok után, hogy megerősítették Ma Csing-hua csatlakozását, valamint Thed Björk és Santiago Urrutia maradását, aligha meglepő módon a Cyan Racing bejelentette, hogy Yann Ehrlacher és Yvan Muller párosa is a csapatnál folytatja. A két francia versenyző párban zsinórban harmadik szezonjának vág neki, melyből az előző kettő Ehrlacher bajnoki címét hozta.

„A 2022-es szezon is legalább akkora kihívást jelent majd, mint az összes többi” – idézi a bajnokság közleménye Ehrlacher szavait. A 25 éves versenyző hozzátette: „Nincsenek illúzióim; nem hiszem, hogy egymás utáni két bajnoki címet követően könnyebb dolgom lenne idén. Ezért még keményebben kell majd próbálkoznunk. Az idei évre mentálisan és fizikálisan is keményen készültem, és úgy érzem, készen állok. Annak pedig rendkívül örülök, hogy már a negyedik szezonomat kezdhetem el a Cyan Racinggel.”

Gabriele Tarquini visszavonulása után az 52 éves Muller a mezőny legidősebb pilótajáként várja az idényt, de nem hiszi, hogy a kora akadályozna meg őt az újabb sikerekben. „Egyáltalán nem érzem azt, hogy eltelt volna 17 év azóta, hogy bemutatkoztam a WTCC-ben” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok. „Frissnek érzem magam, és minden egyes szezonnak úgy állok neki gondolkodásban, mintha az lenne az első. Csapatként már hosszú út áll mögöttünk, az elmúlt években elért eredmények egyedülállóak. A történetnek azonban még nincs vége, az idei évnek is ugyanazzal a céllal vágunk neki.”

Az előző évekhez hasonlóan Ehrlacher és Muller a Cyan Racing Lynk & Co színeiben versenyeznek majd. A WTCR 2022-es szezonja április 9-10-én, a csehországi Mostban fog elrajtolni.

A túraautó-világkupa 2022-es mezőnye:

MárkaCsapatVersenyzőRajtszám, nemzetiség
HondaEngstler Honda Type Liqui Moly Racing TeamTiago Monteiro18, portugál
Tassi Attila9, magyar
bejelentésre várEsteban Guerrieri86, argentin
Néstor Girolami29, argentin
HyundaiBRC Hyundai N Lukoil Squadra CorseMikel Azcona96, spanyol
Michelisz Norbert5, magyar
Lynk & CoCyan Racing Lynk & CoYann Ehrlacher68, francia
Yvan Muller100, francia
Cyan Performance Lynk & CoThed Björk11, svéd
Santiago Urrutia12, uruguayi
bejelentésre várMa Csing-hua55, kínai

1 thought on “Teljes a Lynk & Co ötöse, marad a WTCR kétszeres bajnoka is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük