2024.07.25.

Újabb két versenyzőjét jelentette be a Cyan Racing

Fotó: DPPI / FIA WTCR sajtóközlemény

2022-ben is a Cyan Performance felállását erősíti a 2017-es túraautó-világbajnok Thed Björk, valamint Santiago Urrutia – jelentette be a csapat csütörtök délelőtt.

További két névre derült fény a Cyan Racing 2022-es felállásából csütörtök délelőtt: a csapat bejelentése értelmében idén is Lynk & Có-val fog versenyezni Thed Björk és Santiago Urrutia. A 2017-es világbajnok és uruguayi csapattársa a Cyan Perfomance-szel a harmadik helyen végzett tavaly a csapatok versenyében.

„Lenyűgöző, hogy továbbra is a világ egyik legjobb versenyezhetek” – fogalmazott lelkendezve Björk. A 41 éves svéd versenyző szerint minden a rendelkezésükre áll ahhoz, hogy továbbra is az élmezőnyben harcolhassanak. „Örülök annak is, hogy Santival folytathatom, ugyanis nagyszerű kapcsolatot építettünk ki, és ismerjük, mik az erősségeink” – jegyezte meg.

Míg Björk 2021-ben csak a 11. lett az egyéni összetettben, két futamgyőzelemmel Urrutia a legjobb ötben zárt, és ennél lejjebb idén sem adná. „Örülök neki, egyúttal megtisztelőnek érzem, hogy a WTCR-ben, a Lynk & Có-val és a Cyan Racinggel versenyezhetek. Kiváltságként tekintek arra, hogy zsinórban harmadik évemet kezdhetem meg a mezőny legjobb csapatával. Örömmel tölt el, hogy továbbra is Thed lesz a csapattársam. Az idei célom a győzelem, és hogy a legjobb formámat nyújtsam a csapatnak” – osztotta meg gondolatait a 25 éves pilóta.

Hivatalosan továbbra sem ismert valamennyi Lynk & Có-s versenyző kiléte, de az áprilisi szezonnyitóig véglegesítik a felállását. Nagy meglepetésre ugyanakkor nem érdemes számítani: valószínűleg a kétszeres címvédő Yann Ehrlacher és a négyszeres vb-győztes Yvan Muller bejelentése várat még magára. Korábban Ma Csing-hua igazolását hozta nyilvánosságára a Cyan Racing.

A túraautó-világkupa idén április 9-10-én veszi kezdetét, az első helyszín a csehországi Autodrom Most lesz.

A WTCR 2022-es mezőnye:

MárkaCsapatVersenyzőRajtszám, nemzetiség
HondaEngstler Honda Type Liqui Moly Racing TeamTiago Monteiro18, portugál
Tassi Attila9, magyar
bejelentésre várEsteban Guerrieri86, argentin
Néstor Girolami29, argentin
HyundaiBRC Hyundai N Lukoil Squadra CorseMikel Azcona96, spanyol
Michelisz Norbert5, magyar
Lynk & CoCyan Performance Lynk & CoThed Björk11, svéd
Santiago Urrutia12, uruguayi
bejelentésre várMa Csing-hua55, kínai