2024.04.18.

Vége, a Forma-1 később sem tér vissza Oroszországba

Fotó: Pirelli

Rövid közleményben tudatta csütörtök délután a Forma-1 vezérkara, hogy a későbbi versenyekre vonatkozó szerződését is felbontotta az Orosz Nagydíj szervezőivel az orosz-ukrán háború miatt.

Még a múlt héten bejelentették, hogy idén biztosan nem rendezik meg az Orosz Nagydíjat, a Forma-1 vezetőinek indoklása szerint ugyanis „a jelenlegi körülmények között lehetetlen”, utalva ezzel a február 24-én kirobbant orosz-ukrán konfliktusra.

Ekkor még csak a 2022-es versenyről szólt a bejelentés, amiről köztudott volt, hogy az utolsó Orosz Nagydíj, amit a tervek szerint Szocsiban bonyolítanak le. Csakhogy a Forma-1 csütörtöki bejelentése alapján a mezőny a közeljövőben Szentpétervárra, az Igora Drive-ra sem látogat el, a sorozat ugyanis felbontotta szerződését az ottani promóterrel.

„Ez azt jelenti, hogy a jövőben nem rendeznek versenyt Oroszországban” – fejti ki egyértelműen a közlemény. Az idei Orosz Nagydíjra szeptember 25-én került volna sor, a verseny pótlásáról egyelőre nem érkezett bejelentés.

1 thought on “Vége, a Forma-1 később sem tér vissza Oroszországba

Comments are closed.