2024.07.22.

Hivatalos: Elmarad az F1-es Orosz Nagydíj

Fotó: Pirelli

A csapatokkal folytatott egyeztetések után a Forma-1 bejelentette, hogy idén biztosan nem rendezik meg az Orosz Nagydíjat.

Mint ismert, csütörtök estére válságértekezletet hívtak össze a Formula–1-es csapatok az ukrán-orosz konfliktus apropóján, a szeptember végi Orosz Nagydíj vonatkozásában. Habár Sebastian Vettel már tegnap kijelentette, hogy mindenképpen bojkottálni fogja a szocsi futamot, mára a hivatalos döntés is megszületett arról, hogy idén egyáltalán nem rendezik meg az Orosz Nagydíjat.

Ezt az F1 hivatalos felületein erősítették meg pénteken, a kora délutáni órákban. Mint írják: a jelenlegi körülmények mellett lehetetlen megtartani a versenyt. Tekintve, hogy idén versenyzett volna utoljára Szocsiban a mezőny, valószínű, hogy többé nem is rendeznek futamot a 2014-es téli olimpia helyszínén – az pedig jócskán a jövő zenéje, mi lesz például a jövő évi szentpétervári bemutatkozással.

Másik versenyt egyelőre nem jelöltek ki az Orosz Nagydíj helyére az átmenetileg 22 futamosra csökkenő versenynaptárban, de rebesgetik már, hogy 2022-ben ismét beugró lehet a Török Nagydíj.