2024.05.19.

Kínai versenyző tér vissza a WTCR-be

Fotó: DPPI / FIA WTCR sajtóközlemény

A Lynk & Có-nál is a helyére került az első kirakós, mégpedig Ma Csing-hua érkezésével. A kínai versenyző két év kihagyás után fog újra a világkupában versenyezni.

Ma annak idején azzal szerzett magának komolyabb hírnevet, hogy a túraautó-világbajnokság mezőnyét erősítve első kínai versenyzőként tudott FIA által rendezett nemzetközi futamot nyerni. Az elmúlt két évet a nemzetközi porondtól távol, Ázsiában töltötte, ahol 2020-ban megnyerte a kínai TCR-bajnokságot.

A csapat keddi bejelentése értelmében idén a WTCR-ben, a Cyan Racinggel fog indulni a 34 éves kínai pilóta. „Örömmel csatlakozom a Cyan Racinghez, a bajnokság legsikeresebb csapatához, ahogyan a Lynk & Có-t is szívesen képviselem kínai pilótaként a mezőnyben” – kommentálta a bejelentést. „Tisztelettel vagyok a velünk szemben álló feladatok iránt. Nincs keményebb túraautó-bajnokság a világon a WTCR-nél. Ennek ellenére magabiztos vagyok azt illetően, hogy erős csomagunk van, és ki tudom venni a részemet a bajnoki címért folytatott harcból.”

Fotó: FIA WTCR sajtóközlemény

Nem ismeretlen terület Ma számára a WTCR sem, hiszen 2018-ban néhány futam erejéig beugrópilóta volt a Boutsen Ginion Racing Hondájában, a következő szezonban pedig a Team Mulsanna Alfa Romeójával versenyzett, mellyel a Slovakiaringen a futamgyőzelemig is eljutott.

Az Eurosport.hu értesülései szerint Ma ötödik versenyzőnek érkezik a Cyan Racing, illetve a Lynk & Co felállásába, miközben az elmúlt két évben bevált kvartett a kétszeres bajnok Yann Ehrlacher-val, Yvan Mullerrel, Santiago Urrutiával és Thed Björkkel érintetlen marad.

A WTCR idei idénye április 9-10-én veszi kezdetét, a szezonnyitónak a csehországi Autodrom Most ad otthont.

A túraautó-világkupa 2022-es mezőnye:

MárkaCsapatVersenyzőRajtszám, nemzetiség
HondaEngstler Honda Type Liqui Moly Racing TeamTiago Monteiro18, portugál
Tassi Attila9, magyar
bejelentésre várEsteban Guerrieri86, argentin
Néstor Girolami29, argentin
HyundaiBRC Hyundai N Lukoil Squadra CorseMikel Azcona96, spanyol
Michelisz Norbert5, magyar
Lynk & Cobejelentésre várMa Csing-hua55, kínai

2 thoughts on “Kínai versenyző tér vissza a WTCR-be

Comments are closed.