2024.05.19.

Idén is indul magyar versenyző az F3-ban

Fotó: Tóth László média

A tavalyi idény után 2022-ben is teljes szezont fut a Forma-3-as bajnokságban Tóth László, azonban csapatot váltott a tél folyamán a magyar versenyző: a Charouz Racing System színeiben folytatja.

2021-hez hasonlóan idén is fog versenyezni magyar versenyző a Forma-3-ban: kedd délelőtt ugyanis bejelentették, hogy Tóth László a Charouz Racing Systemmel áll rajthoz a sorozatban. A cseh alakulat egyelőre nem nevezte meg a 21 éves pilóta csapattársait.

„Örülök, hogy elkezdhetjük a közös munkát ezzel a csapattal. A múlt héten már jártam a prágai központban, elkezdődött a szimulátoros felkészülés is. A csapattagok pozitívan fogadtak, a körülmények kiválóak, remélem, hogy sikeres lesz az idei esztendő a Charouz színeiben” – idézi a médiacsapata által a Braking News Motorsportnak eljuttatott közlemény Tóth szavait.

Tavaly kilenc év után először képviseltethette magát Magyarország a kategóriában: Tóth a Campos Racinggel mutatkozott be, és pontot ugyan nem szerzett, elmondása szerint sikeres évet zárt tanulás és tapasztalatszerzés szempontjából. Korábban a német, az olasz és a spanyol F4-ben, valamint a Forma Renault Európa-kupában indult. A 2019-es autósport-olimpián a magyar csapat legeredményesebb tagjaként egy hetedik és egy negyedik hellyel zárt.

A közlemény szerint a szezonzáró oroszországi hétvégén keresték meg Tóthot új csapatától, mely szintén bizakodva várja az együttműködést a magyar versenyzővel. „Boldogok vagyunk, hogy a csapatunkban köszönthetjük Lászlót, aki egy fiatal, ígéretes versenyző, értékes kilométerekkel a háta mögött a Forma-4-es és a Forma-3-as kategóriából” – mondta érkezése kapcsán Antonin Charouz, a csapat tulajdonosa. „Biztos vagyok abban, hogy az elmúlt években gyűjtött tapasztalatai segítségünkre lesznek mindannyiunknak az idei szezon során. Úgy gondolom, számára nem lesz probléma megtalálni a leghatékonyabb módját a közös munkának, és már az első teszteléseink alkalmával fel tudja venni a tempót.”

A Forma-3 idei szezonja március 18-20-án rajtol, a mezőny ugyanis már az idénynyitó Bahreini Nagydíjra elkíséri a Forma-1 mezőnyét.