2024.04.18.

Bejelentést tett a Honda, új csapatnál Tassi Attila

Fotó: Papp Csaba

Elsőként a Honda ismertette WTCR-felállását, és habár maga a felállás érintetlen marad, változás, de egyelőre kérdőjel is akad. Tassi Attila újabb évet tölthet a világkupában.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2022-ben is a Honda nyitotta a WTCR-es bejelentések sorát: annak közleménye szerint a japán márka változatlan felállással, sőt, változatlan párosításokkal vág neki az idénynek. Ugyanez szerkezeti fronton már nem mondható el, hiszen Tassi Attila idén a Team Engstler színeiben versenyez majd, akárcsak csapattársa, Tiago Monteiro, holott az előző két szezonban mind a négy Civic Type R TCR-t a Münnich Motorsport készítette fel.

“Büszke vagyok rá, hogy a csapat első hondás évében a Team Engstlernél versenyezhetek” – jelentette ki Tassi, aki új kihívásként tekint a csapatváltásra. “Nagyon várom, hogy a csapattal dolgozhassak, az pedig kiváltság számomra, hogy már a negyedik évemet kezdhetem el a Hondával. A márka és a csapat is bízik bennem az előttünk álló szezonban. Tiagóval különleges kapcsolatot építettünk ki az elmúlt három évben, emiatt örülök, hogy együtt folytathatjuk.”

A 22 éves magyar versenyző erősen indította tavalyi évét a WTCR-ben, hiszen Portugáliában megszerezte első futamgyőzelmét a sorozatban. A folytatásban azonban egymást követték a balszerencsésebb, sikertelenebb hétvégék, így Tassi végül a 14. helyen zárt az összetettben, három hellyel megelőzve Monteirót, aki a németországi szezonnyitón győzedelmeskedett.

“Nagyon örülök, hogy tapasztalatommal segíthetek az átállásban és a Hondánál való beilleszkedésben a Team Engstlernek” – tette hozzá Monteiro, miközben az elmúlt évekért köszönetet mondott a René Münnich nevével fémjelzett alakulatnak. Már a tizenegyedik évét tapossa a Hondával a 42 esztendős portugál, ami büszkeséggel tölti el őt, mivel elmondása szerint “ez egy fantasztikus kapcsolat, és elég szerencsésnek érzem magamat ebben a pozícióban”. Monteiro arra is kitért, hogy a szezonvégi mellkasi fertőzéséből felgyógyulva újra a határait feszegetve készülhet a visszatérésre.

A Honda-garázs másik oldalán sincs változás, a márka kötelékében marad Esteban Guerrieri és Néstor Girolami is, de azt csak később jelentik be, melyik gárda színeiben szerepelhet az argentin páros. Arra ugyanakkor minimális az esély, hogy ebben a bejelentésben ne kerüljön elő a Münnich Motorsport neve.A Team Engstler az előző két szezonban még a Hyundai ügyfélcsapata volt, így viszont az is biztosra vehető, hogy az elmúlt éveket a dél-koreaiak autójával teljesítő Luca Engstler idén nem a világkupában fog indulni.

Nyitókép: Papp Csaba