2024.07.25.

Alonsóéktól és Vetteléktől is távozott az egyik főnök

0

Fotó: Charles Coates / Motorsport Images (Aston Martin)

Bejelentésekben gazdag volt az évkezdet az Alpine és az Aston Martin Forma-1-es csapatánál is: előbbitől az ügyvezető igazgató, utóbbitól a csapatfőnök-vezérigazgató távozott.

Már csak pár hónap van hátra a 2022-es Forma-1-es szezonig, és annak ellenére, hogy az új éra bevezetésével gyökeres változások előtt áll a bajnokság, az Alpine és az Aston Martin vezérkarában is változás történt. Az enstone-i istálló pénteken jelentette be Marcin Budkowski ügyvezető igazgató távozását, napokkal azután, hogy a rivális alakulat arról adott hírt, hogy Otmar Szafnauer feláll csapatvezetői és vezérigazgatói székéből.

Budkowski jövője egyelőre tisztázatlan, miközben Szafnauer esetében már tavaly októberben felröppentek pletykák arra vonatkozóan, hogy az Alpine-nál folytathatja a pályafutását. Alig egy hét után azonban új csapatfőnökét is megnevezte az Aston, méghozzá Mike Krack személyében, aki anno a Sauber és a BMW Sauber csapatánál évtizedes F1-es tapasztalatra tett szert, többek között Felipe Massa versenymérnökeként.

Ennek ellenére Krack neve nem cseng ismerősen a királykategóriában, pedig a szakember 2014-től a BMW globális motorsport-programjának irányításáért volt felelős, emellett pedig a Porschénál is megfordult.

Szafnauer távozásának és Krack kinevezésének bejelentésével sem tett pontot közlendői végére az Aston Martin: a csapat azt is bejelentette pénteken, hogy 2022-es autóját február 10-én, csütörtökön leplezik le. Sebastian Vettel és Lance Stroll idei autója értelemszerűen az AMR22 kódnevet kapja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük